VIP DIVE TENERIFE

AjÁNLATOK

Csomag ajánlataink
Itt különböző lehetőségek közül választhatsz, melyek különbféle kedvezményeket biztosít a számodra.

Tovább

Híreink

Elismertek lettünk
2016. szeptember 9.


Tenerifei Karnevál

TENERIFE KARNEVÁL
2015. február 2.

A második legnagyobb Karnevál a világon, melyet minden városban, falucskában megünnepelnek Tenerifén. A legkülönlegesebb karnevál a fővárosban Santa Cruz de Tenerifén és az északi rész gyöngyszemének is nevezett Puerto de la Cruzban kerül megrendezésre. A Santa Cruzban rendezett karnevál tulajdonképpen a sziget karneválja, hiszen ide a sziget szinte minden lakója, s persze a szigeten nyaraló turisták számottevő része is ellátogat. Nagyon aprólékosan megtervezett rendezvénysorozatok, különleges műsorok, fieszták kerülnek megrendezésre minden közigazgatási régió által. A Karnevált az utcán ünneplik. A Plaza de España-t, Santa Cruz főterét gyönyörűen feldíszítik, és különböző nagyrészt vásári portékákat árusító pavilonokat állítanak fel ideiglenesen a főtéren, melyek mindegyikéből a pergő ritmusú latin zene szól, ezzel is biztosítva a fantasztikus karneváli hangulatot. Amikor megválasztják a Karnevál királynőjét, udvarhölgyét és a junior királynőt, akkor ezt egy hatalmas parádéval ünneplik meg, majd bejelentik a Karnevál kezdetét. Az ezt követő héten egymást érik a változatos versenyek, rendezvények, melyeket azon, zenés, táncos csoportok, különböző intézmények, tánciskolák produkciói alkotnak, melyek kimondottan az adott év karneváli témájának megfelelő műsorral készültek. Láthatjuk még a “murgák”, vagy veterán autók felvonulását is. A Karneváli rendezvénysorozat a Karnevál keddjén éri el a csúcspontját, amikor megrendezik a nagy felvonulást. A szardínia eltemetése egy másik szertartás, amit minden már említett helyen bemutatnak, bár a Los Realejos-i, La Orotava-i és Puerto de la Cruz-i “temetést” tartják a legjobbnak. A szardínia rongyokból és ruhákból készül. Santa Cruz-ban egy tutajon úszó hatalmas trónon ülő szardíniát cipelnek végig az utcákon, gyászoló tömeg és könnyárban úszó, sápítozó terhes férfiak és özvegyek kíséretében. Az ünnepség a “Piñata Chica”-val, műsorokkal, utcabállal, felvonulással és rendezvényekkel ér véget, a karneváli kedd utáni szombaton és vasárnap.

http://www.kulturtapas.hu/kozelet/dia-de-la-hispanidad-a-spanyol-nyelv-unnepe/
 

Nemzeti Ünnepek Spanyolországban
2013. január 9.

Soraya Sáenz de Santamaría, a spanyol miniszterelnök- helyettes, prezentálta az ünnepnapok alakulását 2013-ban. A Nemzeti Ünnepeken munkaszüneti napok vannak!


Az alábbi spanyol, nemzeti ünnepek lesznek 2013-ban:

  • Január 1: Újév- kedd
  • Március 29: Szent Péntek
  • Május 1: a Munka Ünnepe- szerda
  • Augusztus 15: Nagyboldogasszony Napja- csütörtök
  • Október 12: Spanyolország Nemzeti Ünnepe- szombat
  • November 1: Mindenszentek- péntek
  • December 6: Alkotmányi Ünnep- péntek
  • December 25: Karácsony- szerda

A Kanári Szigeteken a Día de la Canarias-t minden év május 30.-án ünneplik.Ez a helyi emberek, és kultúra ünnepe mellett megemlékezés a Független Kanári szigeteki Parlament 1983-as megalakulásáról is.

Az ünnepnap a Kanári szigetek összes tagján munkaszüneti nap!

Ezt a napot sportesemények, felvonulások, kulturális és gasztronómiai programok teszik emlékezetessé.
 

Akik munkáját a Vip Dive csapata segíti!
2012. február 5.

Az ABIN 2011-ben jött létre Tenerifén, El Puertito-ban.
A Kanári szigetvilág természeti értékeinek ismerői, barátai, szakemberei bevonásával, a természeti állapot megismerése, védelme, fenntarthatóságának elősegítése. Ennek érdekében elméleti és gyakorlati ökológiai, valamint környezeti kutatások tervezése, irányítása, végzése.

Vissza az oldal tetejére