VIP DIVE TENERIFE

AjÁNLATOK

Csomag ajánlataink
Itt különböző lehetőségek közül választhatsz, melyek különbféle kedvezményeket biztosít a számodra.

Tovább

SZOLGÁLTATÁSOK

Próbáld ki, tanulj nálunk, és érezd jól magad!
Minden szolgáltatásunkban a megrendelő igényeit helyezzük az előtérbe. A nyaralás zavartalanságát, és nyugalmát követve törekszünk a legnagyobb kényelemet biztosítani. Minden esetben transzfert biztosítunk a szálloda és a merülés helyszíne között. Az eseményről víz alatti képeket készítünk, melyet cd-n juttatunk el a bátor búvárnak.

Tovább

Merülési helyek

Próbáld ki, tanulj nálunk, és érezd jól magad!
Tenerife Dive a merülő helyek széles skáláját kínálja, melyek a legtapasztaltabb és kalandvágyó búvárok számára is biztosítják a heteken át tartó elfoglaltságot. Emellett kezdők számára is alkalmas, érdekes és gyönyörű merülési pontokat is kínálunk.


El Puertito

Közkedvelt merülő helynek számít. Az atlanti óceán egyik csodálatos lakóját, az álcserepes-zöld teknőst látogathatjuk meg lakóhelyükön. Kezdőknek ajánljuk, de biztosak vagyunk benne, hogy a gyakorlott búvárok is kedvüket lelik ebben a merülő helyben. Az öböl adottságainak köszönhetően, a merüléseket partról hajtjuk végre, nyugodt óceáni körülmények között. Az itt található állatok mindegyike barátságos, és az élővilág is gazdag. Tökéletes választás azoknak akik szeretnék megtenni az első lépést a búvárrá válás útján.

Condesito Hajóroncs. (6m - 18m)

A Condesito hajóroncs a Las Galletas kikötőtől 3 km-re található, melyet egy kellemes, 10 perces úttal lehet megközelíteni a gyönyörű partszakasz mentén.A Condesito egy kis, tiszta, víz alatti hasadékban fekszik. A hajótörzs, a kabin és a motor emberi kéz által még mindig érintetlen, de annál inkább bővelkedik a legkülönfélébb halfajtákban, mint az 1 méter hosszú Trombitahal vagy az egészen apró Boxhal, a „Galinetta”, melyek vígan úszkálnak a puha korallok között.

Számos angolna lakik a fatörzs belsejében, de ha a lelkes búvár egy Trombitahal nyomába ered, picit távolabb a roncstól, az arany homok területén találhatja magát, melynek nagyon gazdag vízi élővilága olyan különleges és sokszínű állatnak ad otthont, mint az Indigó leányka hal, a Fekete Nemezelő hal, a polip és a gyönyörű kék pala fullánk.

A ráják Los Chuchos (17m - 21m)

A Rays az egyik leglenyűgözőbb merülési pontunk, soha senki nem távozott még innen elégedetlenül. A hullámos kék víz mellett gazdag, aranyszínű homokos talajjal találkozhatnak a résztvevők, az 5 különböző rája faj mellett egy kisebb hajóroncs is található a terület közepén.Itt az sem szokatlan látvány, hogy egyszerre több mint 20 rája úszkál a búvárok körül, várva, hogy kézből legyenek megetetve. A helyszínen találkozhatunk továbbá fényes ezüstszínű Jack-ékkel és alkalmanként még egy 2 méter hosszú Észak-Atlanti alligátorteknős is az utunkba kerülhet.Új látogatója a térségnek ez a teknős. Mindenki számára ideális merülési pont, de a fotósok és videósok számára szinte kötelező helyszín.

Palm-Mar barlang Cuevo Del Palm Mar

16-18 méterre a barlang fölött dobunk horgonyt, majd 20 méteres mélységben megpillantjuk a barlang bejáratát. Az itteni barlangok szolgálnak lakóhelyül a nagy pöttyős, és a leopárd mintás angolnák számára. A barlang szájától elindulva, több érdekes állattal találkozhatunk. Az itt megfigyelhető víz alatti domborzati viszonyok extrémnek tekintetőek, hiszen az egyes sziklák közti repedések akár negyven méteres mélységbe is lenyúlhatnak. Ennek és a felfelé irányuló áramlásnak köszönhetően, akár tengeri pókkal is találkozhatunk, mely többnyire csak a mélyebb vizekben figyelhető meg! A sziklafal mellett haladva, murénákat, különböző sötétebb tonosú halfajtákkal „futhatunk össze”.

„Lépcsőfokok” Los Escolones (5m - 45m)

A merülés kezdetén 10 és 18 méteres mélység között a búvárok sorfalat alkotva csodálhatják meg a halrengeteget, ahogyan az egyfajta élő hal falat alkotva körbe-körbe úszik. Mélyebbre kalandozva, körülbelül 30 méteres mélységben a parttal párhuzamosan húzódik egy csatorna melyet követve sok érdekes vízi állatba botolhat a búvár. Ilyen például a csikóhal, mely mozdulatlanul lebegve próbálja magát teljesen elrejteni a kíváncsiskodó szemek elől, vagy a zebra csíkos bream hal, vagy a tigris hal, mely csodálatos mintázatával vonja magára a figyelmet. Kalandozásunkat a part felé vesszük, és szépen lassan felemelkedünk a vulkáni kőfal mentén, megállókat tartva először 18 majd 6 és 3 méteres mélységben.

Korall boltív Los Arcos (18m - 27m)

Azt mondják, ha lehetne a víz alatt festeni, ezt érdemes lenne. Két korall boltív is okot ad a csodálatra. Legfőképpen a víz alatti fényképezés szerelmesei látogatják ezt a helyet, mert nem csak domborzati csodájával, de élővilágával is elkápráztatja az idelátogató búvárokat.


Mély merülések 30m - 60m

A sziget vulkáni kialakulásának köszönhetően, a lehetőség adott, hogy igazán mélyeket merüljön az ember. A sziget körüli merülő helyek 4 métertő kezdődően egészen az l 500 méteres mélységig is lenyúlhatnak. Mély merülésnek számít egy közkedvelt roncs megmerülése is melynek mélysége 40 és 55 méter között van. (Cita Del Mar)

Vissza az oldal tetejére